Kayak tatili için otel tavsiyeleri

Kayak tatili öncesi ilk yapılması gereken sanırım otel rezervasyonudur. Tabi bir rezervasyon yapmadan da kayak merkezine gidebilir birkaç oteli gezerek kendi gözünüzle görüp konfor ve temizlik detaylarını kontrol edip karar verebilirsiniz. Bu tercih ciddi bir maliyet ve zaman kaybından başka bir şey sağlamayacaktır. Kış turizmi için bu tercih biraz ürkütücü sanırım. Pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirsiniz.
Birkaç internet sitesi kış turizmi ve kayak tatili konusunda bir hayli ilerledi ve birçok tatilcinin vazgeçilmezleri arasına girdi.
Bu siteleri sıralayacak olursak;
Bu sitelerden gitmek istediğiniz kayak merkezinde yer alan otelleri, bu otellerle ilgili yorum ve puanlamaları ve fiyat detaylarını rahatlıkla görebilirsiniz.
Herhangi bir internet sitesinden rezervasyon yaparken dikkat edilmesi gereken detaylarla ilgili bizim tavsiyelerimiz;
Uludağ’da bir oteli gözünüze kestirdiyseniz öncelikle seyahat günlerinizin esnek olma durumunu göz önünde bulundurun. Farklı tarihlerde farklı fiyatlar olduğunu göreceksiniz. Kısa bir araştırma ve esnek bir kayak tatili programı ile kesenize göre bir otel seçebilirsiniz.
Planladığınız tarihlerde seçtiğiniz otelde kongre seminer ve toplantı tarzı sizi bunaltacak organizasyonların varlığını mutlaka kontrol edin.
Uçak ve benzeri  toplu taşım araçlarla gitmeyi planlıyorsanız gideceğiniz şehirde bir program var mı detayına bakmakta yerinde olacaktır. O şehirde büyük bir programın varlığı toplu taşım araçlarının 2-3 artmasına neden olmaktadır. 100 TL lik uçak bileti yerine 300 TL lik uçak bilet fiyatı görmeniz şiddetle muhtemel.
Otel tercihinizde daha önce o otelde kalmış misafirlerin yorumlarına kulak verin. Bu yorumlar bir sıralama yapmanızda size yardımcı olacaktır.
Antalya’ya tatile gittiğinizde benzer kaliteyi tutturmuş bir çok otel bulabilirsiniz. Ancak kış turizmiyle ve kayak tatiliyle ilgili otelleri her yıl farklı profillerde görebiliyoruz. Belli bir sezonda açık otellerin ortak sıkıntısı bu sanırım. Standart bir profil oluşturulamaması. Mevsimlik işçiler, garsonlar, şefler hizmetin kalitesini düşüren ana nedenler diyebiliriz. Bu sorunlu durumu daha çok yeni açılmış otellerde görmek mümkün. Kendi içinde belli bir sistemi oturtamamış,  personel sirkülasyonu had safhada olan bir otelin müşterisini memnun etmesi beklenemez.
Tercihinizde ucuz etin yahnisi muhabbetine düşmeyin. Pozitif yorumları olan otelleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Diğer taraftan otelin kayak tesislerine olan uzaklığını, kayak pistine gidiş ve dönüş için shuttle hizmetinin varlığını da mutlaka teyit edin.
Bu sorgulamaları yapmaksızın bodos bir otel tercihiniz tatilinizi işkenceye çevirebilir.
İyi tatiller,

Faruk Karataş

1987 yılında başlayan kayak macerası hız kesmeden devam ediyor. Eski milli sporcu, kayak antrenörü. Kış sporlarıyla ilgili araştırma yapmayı ve edindiği bilgileri paylaşmayı seviyor. Kayak, snowboard ve diğer tüm kış sporları hakkında kaliteli içerikler üretip insanların faydasına sunmak amacıyla kayaksever.com sitesini kurdu.

İlginizi Çekebilir

Başa dön tuşu
error: İçerik kopyalanamaz !!